Giv en pige ret

Giv en pige Ret

En pige i Moribabougou-Ngabakoro fik hjælpende hænder og en fødselsattest d.30. januar i år.

Attesten sammen med oplæring i rettigheder giver adgang til et liv med uddannelse, bedre sundhed, kontrol over egen krop og politisk deltagelse.

Danske klubbers opbakning til Unionsprojektet holder sig på et højt niveau. I januar 2016 kunne vi således sende endnu kr 95.000 til KULU, så projektet fortsat kan udfolde sig i 2016.

KULU's samarbejdspartner i Mali, kvindeorganisationen MUSONET har haft travlt med at forberede og gennemføre stadig flere ceremonier, hvor de driver fortalervirksomhed for kvinders rettigheder, forpligter forældrene til at holde pigerne i skole og uddeler identitetspapirer, bl.a. for de midler, SI Danmarksunionen har indsamlet via unionsprojektet "Giv en pge ret". Lokalt i Mali samarbejdes der klogeligt med mange forskellige kvindeorganisationer for at nå så bredt ud som muligt.

I 2016 lagde MUSONET ud med årets første ceremonier tirsdag d. 26. januar med uddeling af 100 fødselsattester i Bancoumana
 
Fire lokale uddelinger 8. marts 2016
Ikke alene har MUSONET intensiveret Giv en pige ret kampagnen i de første to måneder af 2016 med ikke mindre end fire uddelingsceremonier med i alt 450 uddelte fødselsattester. Nu arbejder de hårdt på at markere den internationale kvindekampsdag med uddelingsceremonier fire forskellige steder på 8. marts dagen:
* i Ngabakoro Droit uddeles i samarbejde med COFEM fødselsattester til 100 piger
* i Bancoumana uddeles i samarbejde med WILDAF fødselsattester til 150 piger
* i Banconi uddeles i samarbejde med AMSAFE fødselsattester til 67 piger
* i Koulikoro uddeles i samarbejde med ODEF fødselsattester til 150 piger
 
I alt uddeles 467 fødselsattester på dagen. Det bliver spændende at høre, hvordan det modtages i lokalsamfundet, og hvad MUSONET og samarbejdspartnerne får af omtale i medierne i Mali.
 
Kvinders deltagelse i "hjertet af arbejdet".
Årets tema for kvindernes internationale kampdag i Mali er "Ligestilling, Køn og Styrkelse af kvinders og pigers rettigheder" for at anerkende kvindernes bidrag i Malis udvikling i en post-konflikt tid med enorme udfordringer. Musonets præsident Mama Koite Doumbia udtaler: - Med de sociale, økonomiske og politiske udfordringer, Mali kæmper med nu, står kvinders og pigers deltagelse som ligestillede partnere med mænd og drenge, i hjertet af arbejdet for at opnå bæredygtig udvikling, fred, sikkerhed og fuld respekt for menneskerettigheder samt styrkelse af kvinders rettigheder i Mali.
 
Udvider kampagnen til ny provins
I støbeskeen er også en udvidelse af Giv en pige ret kampagnen til provinsen Gao, der længe har været påvirket af urolighederne i det nordlige Mali. GAO, som også er navnet på hovedstaden i provinsen, ligger godt 1000 km nord-øst for Malis hovedstad Bamako, og er nu beskyttet af FNs tilstedeværelse i området. WILDAF, der er en veletableret partner og medlem af MUSONET, står for programmet i GAO
 
En pige i Moribabougou-Ngabakoro fik hjælpende hænder og en fødselsattest d.30. januar i år.